De Vereniging

De Fenix

Tuinvereniging De Fenix is opgericht op 9 oktober 1981. Het park is zo’n 6 hectare groot met in totaal 127 tuinen bestaande uit moestuinen, siertuinen en combinaties daarvan. Uitgangspunt van de vereniging is milieuvriendelijk tuinieren en natuurlijk beheer. Met uitzondering van de moestuinen mag er op de tuinen, indien er aan alle voorwaarden wordt voldaan, een huisje worden geplaatst.

 

Centraal op het park staat zich het verenigingsgebouw. Hier bevinden zich de bestuurskamer, De Fenix “huiskamer” en kantine en diverse voorzieningen.

Rechts naast het verenigingsgebouw liggen 2 terrassen. Hier is het zomers, onder de prachtige bomen, heerlijk vertoeven. Het park is ook voorzien van een ruime parkeerplaats.

Klik hier voor een plattegrond van het complex.

 

Natuurlijk tuinieren

Op de Fenix wordt er op een natuurlijke, ecologische manier getuinierd. Bestrijdingsmiddelen worden er in principe dan ook niet gebruikt. Op het park zijn op veel plekken, in eigen beheer gemaakte, insectenhotels, vogelhuisjes, vleesmuiskasten, egelhuisjes etc. te vinden.

 

De Fenix Kantine

Even bijkomen na een dagje tuinieren? Tips krijgen van medetuinders? Het kan in De Fenix Kantine! De kantine is tijdens het seizoen elke zaterdag van 15:30 – 18:00 uur geopend, maar bij het sluiten wordt er niet op de klok gekeken.

Naast diverse drankjes worden er snacks en ijsjes geserveerd, alles tegen aantrekkelijke prijzen.

De actuele prijslijst is te vinden op de informatieborden en in de kantine.

Snacks en drankjes worden volgens de regels van het Fenix-alcoholreglement en de vergunning geserveerd.

Activiteiten op De Fenix

Op De Fenix worden regelmatig activiteiten georganiseerd. De houtworkshops van Lex en Björn zijn heel populair, maar ook het paas- en kerststukjes maken worden altijd goed bezocht. De jaarlijkse BBQ mag natuurlijk ook niet ontbreken. Van tijd tot tijd organiseren we ook lezingen over thema’s die voor tuinders interessant zijn, zoals bijvoorbeeld het wel en wee van de bijen.

We blijven altijd op zoek naar leuke ideeën voor workshops en vertrouwen hierbij op de input van al onze leden. Kijk voor meer informatie op de kalender.

De Wherewijzer

De WhereWijzer is het verenigingsblad van de Fenix. Het blad komt 4x per jaar uit en staat vol met allerlei leuke informatie, van interviews met tuinders en bestuursmededelingen tot foto-verslagen van activiteiten en nog veel meer. De WhereWijzer wordt samengesteld door de redactie, maar ook de leden kunnen kopij aanleveren door een mailtje te sturen naar redactie@tuinverenigingdefenix.nl

 

Het Fenix bijenvolk

De Fenix heeft een eigen bijenvolk. Hier worden bijen op een  biologisch-dynamische manier gehouden. Dit houdt in dat de honing in principe voor de bijen is, dit zorgt ervoor dat zij goed kunnen overwinteren zonder al te veel bijvoeding. De bijenkast staat achter op het grote grasveld naast het verenigingsgebouw.

Onze Organisatie

De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen samen met twee algemeen bestuurders het Algemeen Bestuur (AB) dat om de 3 weken op woensdag vergadert. Het bestuur stuurt diverse commissies aan. Kijk voor meer informatie op de pagina Bestuur & Commissies.

Samen met de leden zetten het bestuur en de commissies zich in voor een vereniging waar iedereen zich thuis op de tuin voelt. Een ander belangrijk onderdeel is het algemeen werk dat ervoor zorgt dat ons park er prachtig blijft uitzien. Klik hier voor informatie over het algemeen werk.

 

 


Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan de onderstaande foto-albums. (klik op de foto om de viewer te openen)